Talaşlı İmalat, Kaliteli işçilik, Profesyonel Ekip
Konya CNC olarak tüm talaşlı imalat işleriniz ve fason işleriniz için hizmetinizdeyiz.
Tüm üretim ihtiyaçlarınıza Konya Cnc olarak çözüm sunuyoruz. Alanında uzman mühendis ve teknisyen kadromuz üretimlerinizi en kaliteli düzeyde tamamlamak için çalışıyor.
Siz de şimdi bizimle iletişim kurarak istediğiniz parçanın üretim teklifini alıp hemen ürettirmeye başlayabilirsiniz.
Talaşlı İmalat
Talaşlı imalat, aletler ve parçalar oluşturmak için malzemenin nihai bir şekil ve boyutta kesildiği teknik ve detay odaklı bir süreçtir. İşleme olarak da bilinen bu üretim yöntemi, tipik olarak metalleri şekillendirmek için kullanılır ancak çeşitli başka ham maddeler üzerinde de kullanılabilir. Makine atölyeleri, kullanılacak malzemeyi kesmek adına değirmenler, matkap presleri ve torna tezgahları gibi çeşitli ekipman ve araçları ve malzeme eklemek için 3B yazıcıları kullanır.
Talaşlı imalat üretimi;
- Makineler,
- Aletler,
- Nakliye ve daha fazlası için parçalar oluşturmak amacıyla malzemeyi, genellikle metali çıkarmak için kullanılan işlemdir.
Makine atölyeleri ve atölyede çalışam makinistler, hassas kesim metodları kullanarak malzemeyi daha kullanışlı araçlara dönüştürmek adına torna tezgahları, matkap presleri ve frezeler gibi ekipmanları kullanır. Makine atölyeleri, aletler ve parçalar oluşturmak için ekipman ve makineler kullanır.
Söz konusu bu parçaların, özel işlevlerine uyması ile birlikte kullanılacakları makineye de uyması açısından yüksek oranda doğruluk kullanılarak stratejik bir şekilde kesilmesi gerekir. Makinistler metalden yapılmış nesnelerden malzeme çıkarır, ancak işleme teknikleri ahşap ve seramik gibi malzemeler üzerinde de kullanılabilir. İşleme motorlarda, bisikletlerde, cihazlarda, kinetik veya mekanik projelerde kullanılır.
Talaşlı imalata bağlı olarak en yaygın şekilde metal nesneler, parçalar ve çeşitli aletler üretmek adına kullanılır. İşlenebilen metaller arasında yer alan paslanmaz çelik, pirinç, titanyum ve bakır gibi ürünlerin kullanımında tercih edilebilir. Paslanmaz çelik malzemesi hassas işleme adına yaygın olarak kullanılır ve korozyona karşı mukavemet ve direnç avantajları sunar.
Alüminyum maddesi hafiftir, işlenmesi kolaydır ve makiyeti ucuzdur. Pirinç ise talaşlı imalat yapabilmek için kullanılan ve sık sık tercih edilen bir diğer ekonomik malzeme olarak bilinir. Ancak malzemedeki çinko ve kalay nedeniyle yarı iletken ürünlerde kullanılmamalıdır. Titanyum ise güçlü ve korozyona karşı dayanıklıdır, ancak diğer malzemelere göre daha pahalıdır ve üzerinde çalışılması zordur.
Talaşlı İmalat Yöntemleri
Talaşlı imalata ilişkin kesin bir nesne veya parça oluşturmak için bir iş parçası üzerindeki malzemeyi kaldırma işlemidir. Aşağıdakiler, bir makine atölyesinde bir makinist tarafından malzemeyi kesmek ve çıkarmak için kullanılan birincil işlemlerdir. Talaşlı imalat nedir sorusuna cevap olarak kullanılan en bilinen yöntem tornalamadır. Metali kesme aletine karşı hareket ettirmenin birincil yöntemi olarak iş parçasını döndüren bir işlemdir.
Torna tezgahları, tornalamada kullanılan başlıca takım tezgahıdır. Delme, dönen bir kesici kullanarak yeni bir delik oluşturur veya mevcut bir deliği iyileştirir. Delme en yaygın olarak matkap presleri kullanılarak yapılır, ancak bazen delikler oluşturmak için uyumlu torna tezgahlarına veya frezelere delme aletleri takılır.
Önceden var olan delikleri tamamlamanın ve büyütmenin en güvenilir yollarından biri olduğu için işlemede en yaygın kullanılan tekniklerden biridir. Bu teknik doğruluk sağlar ve bir iş parçası üzerinde kolaylıkla tekrarlanabilir. Konya CNC ile talaşlı imalata ilişkin birçok yöntem kullanımı söz konusudur.
Talaşlı imalat, istenmeyen malzemeyi daha büyük bir malzeme parçasından çıkarılarak istenen şeklin oluşturulması için bir prototipleme ile birlikte üretim sürecidir. Üründen bir miktar malzeme alınarak üretildiğinden, bu işlem çıkarmalı imalat olarak da bilinir. 3D baskı işlemi olarak da bilinmekte olan eklemeli talaşlı imalat, dijital olarak bir modelden üç boyutlu bir nesnenin oluşturulmasını sağlayan yeni bir üretim yaklaşımıdır.
Makineyi kullanan makinistin hafif ve güçlü şekilde parçalar oluşturmasını sağlar. Pek çok talaşlı imalata ilişkin alet türü vardır ve bunlar tek başına veya imalat sürecinin çeşitli adımlarında diğer aletlerle birlikte kullanılabilir. Bir makine atölyesindeki bazı aletlerin çok özel amaçları vardır, diğerleri ise daha çok yönlüdür ve birçok farklı kullanım için tercih edilebilir.
Teklif Al
Ürün ve hizmetlerimizle ilgili teklif taleplerinizi bize aşağıdaki form yardımıyla iletebilirisniz. Size mümkün olan en kısa süre içerisinde dönüş yapacağız.